Våra tjänster

Två projektledare

Sollentunahem är ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar cirka 5 700 hyreslägenheter inom Sollentuna kommun. Vi har drygt 50 medarbetare och en omsättning på 480 miljoner kronor. Vårt bostadsbestånd finns inom hela kommunen och består av en mix från 1950-tal till 2010-tal. Sollentunahem är i en spännande utvecklingsfas med nyproduktion av cirka 1 500 hyreslägenheter, förnyelse och underhåll av äldre bebyggelse samt försäljning av fastigheter med ca 2 000 lägenheter.

Vi söker två projektledare med erfarenhet av bostadsbyggande

Vill du vara med och utveckla Sollentunahem till ett byggande bolag? Tycker du om att jobba i ett företag med korta beslutsvägar i en självständig roll med mycket frihet under ansvar? Vi söker nu två erfarna projektledare som vill bidra till att ta Sollentunahem till nästa nivå. Du är van att driva nyproduktionsprojekt av bostäder och/eller driva större ROT- och underhållsprojekt. Du är ansvarstagande, ihärdig och har lätt för att samarbeta. Du kommer till en jordnära organisation i klivet till nästa nivå av kvalitet och effektivitet!

Tjänsten

I rollen som projektledare driver du nyproduktionsprojekt och/eller större ROT- eller underhållsprojekt med fullt ansvar. Nyproduktionsprojekt driver du i samarbete med kolleger på avdelningen, huvudsakligen från färdig detaljplan via projektering, upphandling och uppförande till överlämning till förvaltningen. ROT- och underhållsprojekt driver du i nära samarbete med förvaltning.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Vara bolagets sammanhållande resurs i projektet med samordning av övriga projektdeltagare.
  • Delta i detaljplaneskede för att sätta styrande parametrar.
  • Organisera projektet utifrån tidplan och budget, samordna konsulter och hantera myndighetskontakter.
  • Ansvara för projektens framdrift, leda projektering, upprätta förfrågningsunderlag, välja entreprenadform, handla upp och styra genomförandet.

Då avdelningen är liten blir du specialist inom ditt område och samverkar med övriga kollegor och med förvaltningen. Du rapporterar till fastighetsutvecklingschefen och arbetar nära teamet som kommer att bestå av projektutvecklare, projektledare, produktionsansvarig och projekt-koordinator.

Vi erbjuder

Du kommer till ett kommunalt bostadsbolag under omstöpning. Här finns det en långsiktig ambition kring bostadsproduktion och möjlighet att påverka i en liten avdelning. Rollen är självständig och den erbjuder stor variation av arbetsuppgifter med frihet under ansvar och möjlighet att lära av varandra. Du kommer att arbeta nära förvaltningen och hos oss är det korta beslutsvägar och balans i livet.

Tjänsten är placerad i fräscha lokaler nära Sollentuna centrum.

Din bakgrund och person

Du har eftergymnasial utbildning och erfarenhet som projektledare inom bostadsområdet, gärna hyresrätter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av både ROT- och underhållsprojekt samt nyproduktion av bostäder.
Som person är du ansvarstagande, har förmåga att arbeta självständigt och är ihärdig. Du har lätt för att samarbeta med andra och har ett driv att jobba med olika typer av projekt.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 12 maj 2019. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

I denna rekrytering samarbetar vi med Proper People och har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.