Våra tjänster

Projektledare Bygg

Gör skillnad. Varje dag.

Regionfastigheter bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften av 1,1 miljoner m2 i egna fastigheter och hyr ytterligare 500 000 m2 runt om i Skåne. Vi har ungefär 200 anställda med bred och stark kompetens inom byggprojektledning, teknik och fastighetsförvaltning.
Vårt arbete bidrar till ständigt bättre förutsättningar för vård, trafik och utveckling i Region Skåne.

Region Skåne står de närmaste åren inför stora fastighetsinvesteringar, framför allt på sjukhusområdena i Helsingborg, Malmö och Lund. Läs mer på https://www.skane.se/framtidenssjukvard

Region Skåne har även uppdrag inom infrastruktur och står inför stora investeringar vad gäller bland annat bussdepåer inom Malmö och Lund. I samband med att Skånetrafiken i framtiden kommer att äga sina bussdepåer samt elektrifiera stora delar av busstrafiken har Regionfastigheter uppdraget att utreda, projektera och bygga depåer på strategiskt lämpliga lägen. Den aktuella tjänsten avser främst rollen som byggprojektledare för bussdepåerna i nära samarbete med bland annat Skånetrafiken.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra med din goda prioriteringsförmåga, dina ledaregenskaper och ditt tekniska kunnande till att planera och genomföra byggnadsprojekt som påverkar en mängd människor? Har du gedigna kunskaper från någon eller flera av byggprojektens faser? Då kan du bli en viktig aktör hos Regionfastigheter när vi nu förstärker vår organisation med en ny byggprojektledare i Lund/Malmö.

Regionfastigheter driver cirka 600 projekt per år, med budgetar från miljon- till miljardbelopp och fokus på energieffektiviseringsprojekt. Därför söker vi en driven, strukturerad och kunnig projektledare för att bygga upp vår organisation med en hög kompetensbas.
Som projektledare ansvarar du mot gällande beslut avseende tid, kvalitet och kostnad samt genomför kostnadskalkyleringar, utredningar och förstudier. Du initierar, driver och strukturerar dina egna arbetsuppgifter, tar ägarskap för byggprojektets framdrift och säkerställer resurser i din projektorganisation. En viktig uppgift är att bygga goda relationer internt med Region Skånes övriga byggprojekt för att ta tillvara på möjliga synergieffekter i samband med både planering och genomförande.
Här får du möjlighet att bygga för ett bättre samhälle samtidigt som du utvecklar dina färdigheter, breddar din erfarenhet och växer som person.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsexamen inom bygg, alternativt en snarlik utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Tillika har du några års erfarenhet av projektledning, projekteringsledning och produktionsledning. Vi betraktar vana av arbete i offentlig sektor och ledarvana inom byggherreorganisationer som meriterande. Det är även positivt med erfarenhet av upphandlingar inom byggområdet i offentlig sektor, liksom erfarenhet som entreprenör eller byggherre inom bygg- och fastighetsbranschen. Att du ser datorn som ett naturligt arbetsredskap i vardagen och att du har goda datorkunskaper är en nödvändighet i rollen liksom B-körkort.

Du som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Vidare är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du planerar arbetet i förväg, organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidplaner. Andra viktiga egenskaper är att du är flexibel, innovativ och att du aktivt deltar i att vara med och utveckla våra arbetssätt.

Tjänsten ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och en utpräglad god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Genom din förmåga att skapa engagemang kring de frågor du driver får du människor med dig genom att leda utan att vara chef. För oss är det viktigt att alla våra medarbetare lever upp till och är goda ambassadörer för Region Skånes värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt!

Vi tillämpar löpande urval och du är därför varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.