Våra tjänster

Projektledare

VILL DU ARBETA MED ATT BEVARA & UTVECKLA KULTURHISTORISKA FASTIGHETER?

FSN befinner sig i en expansiv fas vilket är varför de behöver förstärka med ytterligare projektledare. Du vill arbeta med fastigheter som har ett stort kulturhistoriskt värde och i en organisation med gedigen kompetens inom området. För att trivas och bli framgångsrik i rollen har du bred erfarenhet av en projektledande roll, från förstudie till slutbesiktning. Du stimuleras främst av utmanande ROT-projekt där du får användning av din kompetens. Du vill bidra med din kompetens såväl i varje enskilt projekt som organisationen i stort.

Ditt skrivbord finner du centralt i City mellan Vasastan/ Norrmalm och du rapporterar till Fastighets- och kyrkogårdschef.

ARBETSUPPGIFTER

Du projektleder byggprojekt, huvudsakligen kyrkor och församlingshus som ska restaureras, renoveras eller byggas om. Nyproduktion förekommer. Du ansvarar från framtagande av förstudie och kalkyler till projektering, genomförande och uppföljning. Ansvaret gäller både tid, teknik, lagkrav, miljö, energi, ekonomi och kundrelationer. Dina arbetsuppgifter innebär men är inte begränsade till:

 • Ansökan om statlig kyrkoantikvariskersättning, bygglov & tillstånd enl. kulturmiljölagar
 • Upphandling, framförallt samverkanentreprenad
 • Ansvara för ekonomi, tidplaner, kvalitet och arbetsmiljö
 • Medverka i utvecklingen av FSN processer, ex. mallar och projektprocesser

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en god förmåga att engagera ditt projektteam samt god förmåga att få ihop dina projekt avseende ekonomi, tidplan, kvalitet och arbetsmiljö. Vidare söker vi dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom bygg och/ eller fastighet
 • Har flera års erfarenhet av projektledande roll, framförallt ROT-projekt
 • Har god upphandlingsvana
 • Har goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB 04)
 • Har goda byggtekniska kunskaper
 • Har körkort B

Det är meriterande om du:

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen
 • Har erfarenhet av kulturhistoriskt värdefulla fastigheter och miljöer
 • Har erfarenhet av liknande organisation och föredragande roll, ex i kommun eller BRF
 • Är kontrollansvarig enligt PBL och/ eller Bas-P

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som utmärker dig genom ditt engagemang och din förmåga att sprida detta till ditt projektteam. Du stimuleras av högt uppsatta mål och söker aktivt utmaningar. Då rollen innebär att agera föredragande för bl.a. kyrkopolitiker har du en god förmåga att tala klart, välformulerat och engagerat i såväl enskilda möten som små & stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Som projektledare har du givetvis en god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och sociala färdigheter.

VI ERBJUDER DIG

 • Förmånen att arbeta med unika restaurering och ombyggnadsprojekt av kulturhistoriska fastigheter, några av stadens äldsta och finaste
 • Kompetensutveckling i form av internutbildningar och kurser, men framförallt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse.
  • FSN vann Stockholms Stads pris för bästa fysiska tillgänglighet, S:t Julianpriset, för renoveringsprojektet i Gustaf Vasa kyrka 2018. Även nominerad för utmärkelser som Årets bygge utsett av Byggindustrin och ROT-priset av Stockholms ByggmästareföreningKompetensutveckling i form av internutbildningar och kurser, men framförallt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse.
 • En fri roll med flextid och en arbetsgivare som värdesätter worklife balance

ANSÖKAN

Om du tycker att tjänsten som Projektledare hos Svenska Kyrkan passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Svenska Kyrkan med Fasticon. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.

För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är söndag 2019-03-31. Jag ser fram emot att läsa din ansökan!

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linnéa Nilsson på linnea.nilsson@fasticon.se eller 073 – 415 43 21

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs gärna mer på www.fasticon.se