Våra tjänster

Marketing Coordinator

Marknadsförare, marketing coordinator, marketing specialist, marknadskommunikatör – kärt barn har många namn. Vi söker en resultatdriven person med potential och intresse av att ansvara för en bred palett av olika marknadsföringsuppgifter i samarbete med kollegor i Norden.

ITW Construction Products är en av de ledande aktörerna på den svenska byggmarknaden inom infästning och ett bolag under utveckling i en internationell amerikansk koncern. Vi söker en marknadskoordinator som kan stödja försäljningen i Sverige inom två jämnt uppdelade huvudområden:

 • Lead management och marketing automation

Styrka vårt fokus på dialogmarknadsföring, lead management och innehållsmarknadsföring i tätt samarbete med våra externa säljare och det nordiska huvudkontoret i Danmark.

 • Trade marketing/dealer marketing

Säkerställa en hög grad av synlighet hos ITW-återförsäljare via POS-material, utställningar, kampanjer mm. samt proaktivt arbeta med marknadsplanering lokalt.

Uppgifter
I nära samarbete med Country Manager och säljavdelningen i Sverige samt dina danska kollegor på vårt nordiska huvudkontor kommer dina uppgifter och fokus ligga på att utföra och driva marknadsföringsaktiviteter för den svenska försäljningsorganisationen och därmed stärka vår position på marknaden. Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar bland annat:

Planering och genomförande av marknadsplan tillsammans med Marknadschef. Du driver uppgifterna och tar själv initiativ till aktiviteter, men kan sparra med dina marknadsföringskollegor i Danmark, Finland och Norge.

 • Sammanställning av nyhetsbrev, marknadsföringsmaterial, kataloger, prislistor och liknande säljstödsmaterial.
 • Upprätta och skicka ut nyhetsbrev i Mailchimp.
 • Planering och genomförande av kampanjer, mässor och kundevent.
 • Utarbetande och drift av aktiviteter på sociala medier.
 • Översättning och lokalisering av foldrar, broschyrer och annat säljmaterial
 • Löpande uppdatering av webbplatser och PIM.
 • Supporta CRM-aktiviteter.
 • Sköta kontakt med reklambyrå, inklusive brief och uppföljning

Kompetens
Du har relevant marknadsföringsutbildning och gärna följande:

 • Goda IT-kunskaper – InDesign, Photoshop, CMS (Umbraco), PPT,
 • e-postmarknadsföring, CRM och PIM.
 • Kan navigera i en internationell miljö där många aktiviteter, system och riktlinjer för marknadsföring bestäms av ITW:s ledning i UK/Europa.
 • Har förståelse för att den övergripande utvecklingen av koncept och strategiska initiativ för marknadsföring antingen utvecklas av eller i samarbete med den nordiska marknadsföringsgruppen.
 • Är bekväm med och kan självständigt prioritera din tid mellan många aktiviteter.
 • Har goda samarbetsegenskaper och trivs med att stödja lokal försäljning.
 • Trivs och motiveras av operativa uppgifter.
 • Talar och skriver engelska flytande.

Personlighet
Vi förväntar oss att du är en öppen, positiv och engagerad lagspelare som trivs i en informell kultur med god stämning och med fokus på att uppnå ITW:s försäljningsmål. Det är viktigt att kunna hålla fokus och deadlines när man växlar mellan många olika uppgifter och samtidigt säkerställa en genomgående hög kvalitet på arbetet. Att se möjligheter och lösningar i utmanande arbetsuppgifter är en självklarhet.

Rapportering
Marknadskoordinatorn för Sverige rapporterar direkt till Head of Nordic Marketing som är baserad i Danmark, men ska ingå i den dagliga organisationen i Sverige ledd av Country Managern.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning enligt gällande kollektivavtal med bra förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag och 30 dagars semester. En arbetsmiljö där vi har högt i tak, flexibilitet och ett team som stöttar varandra i såväl medgång som utmaningar.

Arbetet utförs på kontoret i Sverige, men räkna med ca 10–15 resdagar per år för att delta i möten på huvudkontoret i Danmark. För närvarande sitter vi i Farsta Strand men har som ambition att flytta närmare innerstaden (Liljeholmen/Gullmarsplan/Hammarby Sjöstad/Sickla) vid årsskiftet.

Visst låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast via job@itwdk.com. Skriv ”Marketing Coordinator Sverige” i ämnesraden. Vid frågor kontakta HR Manager Nordic Kamille Smed Kristensen på +45 2265 0182. Intervjuer sker löpande.

ITW Construction Products är en del av den mer än 100-åriga globala koncernen ITW. Enheten Construction Products har fokus på byggbranschen och är en av flera stora sektioner inom ITW koncernen. Koncernen har 50 000 anställda globalt och i Norden har Construction Products totalt ca 350 anställda varav 24 i Sverige. Av dessa är 10 personer baserade vid kontoret i Farsta Strand.Den svenska organisationen är uppdelad i intern och extern försäljning, produkthantering, kundservice och administration. Mer information på www.itwconstruction.se