Våra tjänster

Driftchef

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Vill du ha ansvar över drift, skötsel och utveckling av kulturhistoriska byggnader såsom slott, parker och länsresidens och på detta sätt bevara Sveriges kulturarv?

Statens fastighetsverk söker en driftchef till områdena Rosersberg och Ulriksdal.

Fastighetsområde Ulriksdal består idag av ca 33 medarbetare. Enheten har ett övergripande ansvar över förvaltning, drift och skötsel för ca 500 kulturhistoriska byggnader såsom Haga slott, Ulriksdals slott, Rosersbergs slott, Strömsholms slott, Gripsholms slott och Tullgarn slott med tillhörande slottområden och parker.

För närvarande genomförs ett arbete med att förändra, förtydliga och stärka SFV:s organisation och förvaltningskultur. Vi arbetar målmedvetet med att modernisera myndigheten och vårt sätt att arbeta. Vår strategi för detta arbete kallar vi SFV 2022.

Tjänsten

I din roll som driftchef har du personalansvar för ca 10 drift- och parktekniker. Som driftchef ansvarar du övergripande för driften av fastigheterna inom förvaltningsområdet Rosersberg och Ulriksdal och ser till att de bedrivs kostnadseffektivt och med hög servicegrad. Ytterligare ansvarsområden innefattar budgetansvar, planering av bemanning och beredskap inklusive arbetsmiljöansvar och administration.

Du ingår också i en driftchefsgrupp där fokus ligger i att utveckla rutiner och arbetssätt.

Arbetet innebär daglig kontakt med såväl medarbetare inom SFV som med externa parter och myndigheter. Tjänsten är placerad på kontoren i Ulriksdal och Rosersberg. Du rapporterar till fastighetschefen för fastighetsområdet.

Kvalifikationer

  • Eftergymnasialutbildning inom drift eller motsvarande
  • Flera års erfarenhet som chef och trivs med att leda, coacha och motivera dina medarbetare
  • Bakgrund inom fastighetsförvaltning och har arbetat flera år inom drift och skötsel.
  • Kunnig inom styr- och reglerteknik samt ventilation för att lyckas i rollen.
  • Kunna uttrycka sig väl på svenska såväl i tal som i skrift och ha god IT-vana.
  • B-körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.
  • Erfarenhet av lagen om offentlig upphandling är meriterande

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid din personlighet. Som ledare har du förmåga att agera med helhetssyn och skapa delaktighet utifrån fastighetsområdets totala behov. Du är van att arbeta självgående, strukturerat och drivs av att arbeta mål- och resultatinriktat. Vi ser även att du är trygg i ditt ledarskap och att du stimuleras av att skapa förutsättningar för dina medarbetare till engagemang och samarbete.

Välkommen med din ansökan

Om du tycker att tjänsten som driftchef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2019-05-06.

SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning ska ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på Fasticon kompetens på telefon 0723-899975 eller jeanette.kanka@fasticon.se.

Du är också välkommen att kontakta fastighetschef Mats Falkenäng på telefon 010-478 73 11.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer på www.fasticon.se