Våra tjänster

Byggprojektledare som vill bygga i dubbel bemärkelse

Nu har du chansen att vara med att bygga upp ett ungt företag inom Sollentuna kommunkoncern. På uppdrag av Sollentuna Kommunfastigheter, SKAB, söker Isaksson Rekrytering & Bemanning en Byggprojektledare som vill bli en del av verksamhetens fortsatta utvecklingsresa. Är du den vi söker?

Vi erbjuder

Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda med positiv stämning. Som Byggprojektledare hos oss kommer du att ingå i ett drivet projektledarteam som jobbar löpande med erfarenhetsutbyte kring projekten. Då verksamheten sedan uppstarten i januari 2019 fortsatt är under uppbyggnad får du chansen att vara med och utveckla arbetet på avdelningen. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar.

Din blivande chef är en driven och jordnära person som har stort fokus på att förstå sina medarbetare och deras vardag. I det relativt nybildade SKAB jobbar han mycket med att säkerställa processer och rutiner som i förlängningen ska underlätta för medarbetarna.

Inom SKAB har vi en modern syn på medarbetarskap och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid.

Om tjänster

Som Byggprojektledare ansvarar du för projektledning, utifrån ett beställarperspektiv, genom hela processen och säkerställer att projekten följer uppsatta mål avseende ekonomi, tid, miljö och kvalitet.

Du har ett tight samarbete med våra Tekniska förvaltare, som bistår med teknisk kompetens fram till och eventuellt under projekteringen. Du ansvarar för att övrig kompetens anlitas utifrån ramavtal eller handlas upp.

Övergripande beskrivning av arbetsuppgifter

Delta i uppstartsskedet med behovsanalys och planering tillsammans med förvaltare och hyresgäst.

  • Ansvara för projektplanering och leda projekteringsarbetet
  • Styra konsulter och entreprenörer och ansvara för projektets genomförande
  • Ansvara för att projekten genomförs enligt gällande lagar, förordningar och krav samt interna regler
  • Arbeta med prognos och kostnadsuppföljning samt rapportering i projekten.
  • Samverka och bygga relationer med externa och interna aktörer
  • Om så tillåts tidsmässigt kan det bli aktuellt att ta på sig visst praktiskt ansvar i projekten vid behov.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att leda och samordna flera olika projekt samtidigt. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt och förmåga att väga samman komplex information. Vidare bör du vara en duktig problemlösare och du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och situationer. Du har ett gott omdöme och stor ekonomisk medvetenhet.

Arbetet innebär mycket samverkan med externa och interna kontakter, varför det är viktigt att du har en god förmåga att skapa förtroende samt att bygga och bibehålla goda relationer.

Du har Byggteknisk högskoleutbildning, eller KY-utbildning i kombination med längre arbetslivserfarenhet. Gedigen erfarenhet som Byggprojektledare är ett krav och vi ser att du har ett antal års erfarenhet av att driva och leda komplexa byggprojekt från förstudie till överlämning, gärna från beställarsidan Då våra projekt består av såväl nybyggnads- som renoverings- och ombyggnadsprojekt vill vi att du har erfarenhet från att arbeta med alla dessa typer av projekt. Vidare har du goda ekonomiska kunskaper kopplade till byggprojekt samt kunskap inom entreprenadjuridik och svensk bygglagstiftning.

Du har goda kunskaper i såväl muntlig som skriftlig svenska och du har B-körkort.

Erfarenhet från att arbeta inom en politiskt styrd organisation är meriterande, liksom kunskaper inom upphandling enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi ser det även som meriterande om du har utbildning i BAS U och BAS P samt är certifierad KA.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sollentuna Kommunfastigheter med Isaksson Rekrytering & Bemanning och önskar därmed att all kontakt angående tjänsten sker via rekryteringsansvarig, Josefin Pauli på 072-164 55 62 eller josefin.p@isakssonrekrytering.se. OBS! På grund av GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via mail.

Välkommen med din ansökan redan idag då vi arbetar löpande med urval och intervjuer.

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Almega-Bemanningsbolagen-Svenskt Näringsliv. Vi är medlemmar i Sveriges byggindustrier.

Om Sollentuna Kommunfastigheter (SKAB)

Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB, är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi är Sollentuna Kommuns yngsta bolag med spetskompetens inom utveckling & förvaltning av samhällsfastigheter. Vi äger egna fastigheter samt förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter. SKAB bidrar till att Sollentuna kommun utvecklas till en attraktiv verksamhets-, näringslivs- och bostadsort. Det gör vi genom att bygga, utveckla och förvalta skolor, förskolor, grupp- och äldreboenden, kulturfastigheter och idrottsanläggningar i Sollentuna, på ett hållbart och långsiktigt sätt.

På Sollentuna kommunfastigheter jobbar idag ca 30 personer på 4 olika avdelningar. Hos oss får du goda möjlig­heter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.