Våra tjänster

Byggnadsinspektör

Det går bra för Ale. Vi växer som aldrig förr och hela kommunen präglas av framåtanda. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa mot ett ännu bättre Ale.

Beskrivning av tjänsten

Navet i Ale kommuns målmedvetna arbete är sektor samhällsbyggnad vars personal med entusiasm, kompetens och driv arbetar för att förädla och utveckla Ale kommun. Nu vill vi förstärka vår bygglovenhet med en duktig byggnadsinspektör. Bygglovenheten hanterar komplexa byggen, stora och små bostads- och verksamhetsprojekt. Vårt uppdrag är att hjälpa allmänheten och aktörer i byggbranschen igenom bygglovsprocessen fram till en god bebyggelsemiljö. Just nu arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra vår service och hantering av bygglovsärenden, bland annat genom att införa E-tjänster i bygglovsprocessen.

Som byggnadsinspektör på Ale kommun har du bl.a. ansvar för tekniska frågor, tillsyn och rådgivning. Arbetet är mycket utåtriktat vilket innebär att du har kontakt med privatpersoner, byggherrar och exploatörer. Du har god kunskap och erfarenhet inom Plan- och bygglagen, BBR, samt övriga relevanta regelverk. En god förmåga att göra juridiska bedömningar värderas högt.

Vi är ett trevligt och engagerat gäng arbetskamrater som strävar efter ett öppet arbetsklimat där alla får utrymme att utvecklas och bidra till verksamheten. Vi har varierande och utvecklande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Är du intresserad av att engagera dig i utveckling av verksamheten så finns stora möjligheter till detta.

Exempel på dina arbetsuppgifter

  • Handläggning och kontroll av de tekniska egenskapskraven
  • Hålla i tekniska samråd och göra platsbesök
  • Ta beslut om start- och slutbesked
  • Tillsyn och rådgivning till allmänheten, byggherrar och företag

Kvalifikationer

  • God kunskap och erfarenhet inom PBL och BBR
  • Utbildning som byggnadsingenjör, eller motsvarande utbildning inriktad mot byggnadsinspektion.
  • Erfarenhet av juridisk prövning, utredningar inom byggnation, fastighet eller kommunal förvaltning är meriterade.
  • B-körkort krävs

Vem är du?

Som person är du social, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, tar stort eget ansvar och har känsla för service och gott bemötande.

Eftersom vi arbetar med att planera ett samhälle för alla och strävar efter att vår arbetsplats ska spegla samhället i stort ser vi gärna sökanden som kan bidra till en mångfald på arbetsplatsen och ha nya perspektiv i vårt arbete med att bygga framtidens Ale.

Ansökan

Om du tycker att tjänsten som byggnadsinspektör passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Evelina Johnson, evelina.johnson@fasticon.se eller 076-610 18 57.

Fasticon är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. För mer information om Fasticon, www.fasticon.se

Ref.nr: 3960690909