Våra tjänster

Arbetsmiljöspecialist

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 3000 medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa den tillgänglighet som behövs för att underlätta resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Tillsammans för vi världen närmare.

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våraflygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Avtal & Villkor är en enhet inom Arbetsrätt och HR-stöd som fungerar som expertstöd till Swedavias verksamheter. Idag arbetar två arbetsmiljöspecialister som bland annat ansvarar för Swedavias koncernövergripande processer, mallar och strukturer i arbetsmiljöfrågor. Vi vill nu stärka upp vårt team med en specialist som brinner för arbetsmiljöfrågor.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer primärt att arbeta med arbetsmiljöfrågor inom enheten Stora Projekt som ansvarar för Swedavias allra största investeringsprojekt för att bygga framtidens flygplatser. Det är en viktig uppgift att samordna arbetsmiljöarbetet inom våra projekt för att kunna utnyttja synergieffekter och tillsammans bygga ett effektivt arbetsmiljöarbete.

Varje Projekt har arbetsmiljökoordinatorer och som övergripande samordnare stödjer du dem i utvecklingen av arbetsmiljöarbetet. Du planerar och följer upp arbetet tillsammans med arbetsmiljökoordinatorerna i projekten och ser till att arbetsmiljölagstiftningen efterlevs. Du arbetar enligt fastställda rutiner och dokumentation för arbetsmiljöfrågor enligt Swedavias samordningsansvarsprocess, byggprocess och process för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du planerar, leder och rapporterar åtgärder för arbetsmiljöarbetet tillsammans med berörda intressenter.

Du är en del av enheten Avtal & Villkor som leds av Swedavias förhandlingschef där du också kommer att arbeta med stöd i frågor rörande statistik, rapporter och underlag. Tillsammans med ditt team koordinerar och genomför ni olika projekt i syfte att stötta och utveckla arbetsmiljöarbetet.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta taktiskt och operativt med arbetsmiljöarbete i större företag eller organisationer samt har en akademisk utbildning som arbetsmiljöingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet av att utreda olyckor och tillbud, planera och genomföra processförändringar, stötta verksamheter med skyddsronder, riskbedömningar och åtgärdsplaner samt vana vid att arbeta verksamhetsnära. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom bygg- eller industrisektorn är mycket meriterande.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga, är prestigelös, lyhörd och har vana från att arbeta i team. Du bidrar i alla lägen till ett bra arbetsklimat.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten att ta ett stort ansvar för det förebyggande arbetet inom arbetsmiljö i en dynamisk och utvecklande flygplatsmiljö med internationell prägel på en engagerande och inkluderande arbetsplats.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Anställningen är en tillsvidareanställning. Placeringsort: Stockholm Arlanda Flygplats. Resor förekommer i tjänsten. För mer information är du välkommen att kontakta Anders Hjertman, Chef Arbetsrätt & HR-stöd på telefon 010-1090087 eller Mie Sundström, på telefon 010-1090777.

Välkommen med din ansökan senast 29 september 2019

Då vi intervjuar fortlöpande är det viktigt att du ansöker så snart som möjligt.